Kedves látogató. Ebben a menüpontban  olyan  játékokat  szeretnék bemutatni amit a legtöbbször  szoktam használni, persze kívánságra a lakodalmakban. Egy sikeres lakodalom legfontosabb közreműködője az „ifjú pár” utána jön a „násznép” a zenekar és  utoljára maradt a vőfély. Szándékosan írtam ebben a sorrendben ,  mert gondoljunk csak bele ha én vendég volnék akkor mit tartanék szem előtt. Legelőször is az a döntő sok lakodalomban , hogy az ifjú pár részt vesz–e a játékokban illetve nem azzal törődik ,hogy a virágos rózsaszín virág helyett pirosat hozott a kocsira.
Második a zenekar, ha a zene jó akkor a hangulat garantált. Harmadik a vőfély aki csak a kellő időben kell, hogy közre működjön.
Tudom feltehetitek a kérdést , de akkor minek a lakodalomban a vőfély? A vőfély tulajdonképpen háttérből irányítja a lakodalom menetét és az ifjú pár és a vendégek segítségével  a megfelelő időben kialakít egy fergeteges hangulatot. Az én vezénylésem alatt soha sem volt példa arra, hogy a mulatság kellős közepén megszakítjuk a táncot és bármiféle játékkal vagy versel leültessük a vendégeket, de miért is tennénk hisz a vendégek mulatni jönnek nem a vőfélyt hallgatni egész éjszaka! A játékokat és verseket mindig úgy alakítom, hogy a megfelelő időben hozzuk műsorba amikor kicsit a hangulat leül vagy pihen a zenekar. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy tulajdonképpen a vőfély nem is dolgozik, de én is voltam vendég lakodalomban és nekem sem tetszett mikor a bácsika bejött elkurjantotta magát és mondta a sok semmit, a szomszédom meg azt mondta „Jaj már megint a vőfély dumál”! Na hát én arra törekedtem, hogy rám ezt ne mondhassa senki. Én versekből, játékokból próbálok kellő mennyiséget adni ,hogy az ne legyen sok de ugyanakkor kevés sem. Ami nagyon fontos a verseknek van mondani valója és nem a semmit szónoklom! Nagyon sok idősebb vőfély esetében hallani a lerészegedés művészetével , az ízléstelen és már olykor unalmas elcsépelt játékok előadásával…stb.
Sajnos ez megbélyegzi a  vőfély mesterséget és az emberek általánosítanak, de mikor eljön hozzám egy pár és beszélgetünk akkor ez egy perc alatt elillan. Számomra nagyon fontos a szimpátia a leendő párral, hisz  ha nem vagyunk közös hullámhosszon akkor a lakodalom sem sikerülhet olyan jól! Az én veseim, és a játékaim is kicsit pikánsak de senki számára sem sértőek, a vendégeket jelmezbe öltöztetem lásd „RENDŐRŐS játék” de ugyanakkor én is beöltözöm. Mindig az ifjú pár dönti el előzetesen megbeszélve ,hogy a lakodalmon milyen műsor /játék/ legyen. Vannak olyan játékok amit elengedhetetlen , hogy papírról olvassam, de nem azért mert nem tudom megtanulni hanem ezt így kell pl: mesekocsi, levél a vőlegényhez, répa és kenyéreskü. További kellemes böngészést!